tisdag 7 januari 2014

Korvgryta med pepparrot och dill



Ingredienser
900 g fast potatis
2 morötter
1 gul lök
300 g wienerkorv
1 burkstora vita bönor
1 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde 
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk Maizena
1 msk pepparrot
1 msk hackad dill
salt och peppar

Gör så här 
Koka potatisen i saltat vatten.

Skala och skär morötterna i skivor på snedden. Skala och hacka löken grovt. Skär korven i slantar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.

Stek korven tillsammans med morötter och lök i matfettet. Lägg över allt i en stor kastrull tillsammans med grädde, mjölk och vita bönor.

Koka upp grytan och smula i buljongtärningen. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaksätt med pepparrot, dill, salt och peppar.

Servera korvgrytan med potatisen och gärna lite extra pepparrot bredvid.

Från ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar